Przepis na babeczki jabłkowe
Ten przepis na babeczki jabłkowe z pewnością zadowoli całą rodzinę! Łatwe do zrobienia i smaczne od momentu wyjścia z piekarnika. Możesz zjeść te babeczki na deser, przekąskę lub nawet na śniadanie. Jeśli chcesz zabawnie i smacznie spędzić czas, powinieneś zrobić te babeczki jabłkowe razem z dziećmi!
Składniki:
- 4 jabłka
- 2 jajka
- 40g mąki
- 30g cukru
- 10ml odtłuszczonego mleka
1 paczka drożdży
(Możesz również łatwo zmienić ten przepis i dodać trochę cynamonu, aby wyszły cynamonowe babeczki z jabłkami!)
Krok po kroku:
Obierz jabłka i pokrój je na małe kawałki lub cienkie plasterki w zależności od wielkości foremki na babeczki.
Włóż do miski cukier, mąkę, drożdże i wymieszaj.
Dodaj jajka i mleko. Wymieszaj, aż masa będzie gładka.
Dodaj kawałki jabłka do ciasta i wymieszaj.
Wlej ciasto do foremek.
Piecz babeczki w piekarniku przez około 20 minut w 180 stopniach Celsjusza. Aby sprawdzić, czy babeczki są już gotowe, włóż wykałaczkę do babeczki; jeśli po wyciągnięciu jest mokra to babeczki nie są jeszcze gotowe.
Zostaw babeczki do ostygnięcia, wyciągnij z foremek i smacznego!
Jeśli wypróbowałeś ten przepis lub jeśli masz dla nas jakieś sugestie, podziel się swoimi pomysłami na mediach społecznościowych z #Babysits!