Quiz opiekunki do dziecka

Quiz opiekunki do dziecka

Autor: Babysits, 8 min czytania

Czy opisałabyś siebie jako doświadczoną opiekunkę do dziecka czy początkującą osobę? Jeśli z powodzeniem chcesz znaleźć pracę jako opiekunka do dziecka za pośrednictwem Babysits, zdecydowanie powinnaś rozwiązać nasz drugi quiz dotyczący opieki nad dziećmi, aby udowodnić, jak dobrze radzisz sobie z dziećmi!

Prawdopodobnie rozwiązałaś już nasz pierwszy quiz dotyczący opieki nad dziećmi, oparty głównie na podstawowych umiejętnościach, które powinna posiadać dobra opiekunka. Jeśli nie, to możesz zrobić test teraz i stworzyć profil zanim przeczytasz resztę artykułu.

Babysits to platforma opieki nad dziećmi, która łączy opiekunki i rodziców na całym świecie. Znalezienie pracy jako opiekunka do dziecka jest tak proste, jak utworzenie profilu i rozpoczęcie rozmowy z rodzicami w Twojej okolicy. Łatwe, prawda? Jest jednak kilka ważnych szczegółów, które należy wziąć pod uwagę, aby rodzice zauważyli Twój profil.

Quiz opiekunki do dziecka: jak być dobrą opiekunką na Babysits

Dzięki naszemu quizowi zrozumiesz, czy podjęłaś właściwe kroki. Jest tylko 11 pytań, z których niektóre zawierają także nową funkcję dotyczącą zdalnej opieki nad dziećmi.

Tylko jedna odpowiedź jest prawidłowa, więc zastanów się dobrze, zanim wybierzesz odpowiedź. Pamiętaj, aby wziąć ołówek lub długopis i kartkę do zapisania liczby poprawnych odpowiedzi, które uzyskasz! Jesteś gotowa? Zacznijmy!

Pytanie 1 - Nazywasz się Lily i jesteś studentką. Miałaś już doświadczenie jako opiekunka do dzieci, ponieważ opiekowałaś się swoimi małymi kuzynami jeszcze 2 lata temu. Który z poniższych opisów Twoim zdaniem pasuje najlepiej?

A) “Cześć, mam na imię Lily! Obecnie studiuję, a ponieważ mam trochę wolnego czasu, chciałabym znaleźć pracę jako opiekunka do dzieci. Mam też doświadczenie z dziećmi! ”

B) “Cześć, mam na imię Lily! Jestem studentką drugiego roku studiów i ze względu na wolny czas chciałabym ponownie pracować z dziećmi. Przed rozpoczęciem studiów opiekowałam się moimi małymi kuzynami i chciałabym poznać inne dzieci i zaopiekować się nimi! ”

C) "Cześć! Naprawdę muszę znaleźć pracę, ponieważ uwielbiam bawić się z dziećmi. Jestem również dostępna do prac domowych ”.

Odpowiedź B)


Pytanie 2 - Masz zamiar skontaktować się z niektórymi rodzinami w Twojej okolicy. Co umieściłabyś na swoim zdjęciu profilowym? (Pamiętaj: zdjęcie profilowe to pierwsze co widzą rodzice przeglądając profile)

A) Niektóre filtry na Instagramie (dzieci mogą to uwielbiać!)

B) Ty z dzieckiem, pokazując, jak dobra jesteś jako opiekunka do dziecka

C) Tylko Ty, uśmiechająca się na białym tle

Odpowiedź C)


Question 3 - Naprawdę chcesz zrobić dobre pierwsze wrażenie, więc decydujesz się zrobić film profilowy. Jak byś to zrobiła?

A) Mówisz, jak się nazywasz, ile masz lat i kiedy jesteś dostępna

B) Zaczynasz śpiewać „Mamma mia” (kto nie kocha Abby?)

C) Poświęcasz 40 sekund na przedstawienie się i wyjaśnienie swoich najlepszych cech

Odpowiedź C)

Babysitting quiz: how to be a good babysitter on Babysits


**Pytanie 4 ** - Naprawdę chcesz wyciągnąć z tego wszystko, co najlepsze, więc masz motywację do bycia widoczną i pokazania się w lepszych wynikach. Co powinnaś zrobić?

A) Logujesz się codziennie

B) Zdobywasz wszystkie odznaki i prosisz o referencje

C) Wybierasz wszystkie dostępne możliwości na swoim profilu

Odpowiedź B)


Pytanie 5 - Opieka nad dziećmi to nie tylko uważanie na dzieci, ale wymaga wielu umiejętności, takich jak na przykład plastyka. Jak to opisujesz?

A) Zapisujesz w opisie różne zajęcia, którymi zajęłabyś dzieci.

B) W opisie zapisujesz, z czym nie czujesz się komfortowo, aby z góry ostrzec rodzinę.

C) Wybierasz wszystkie dostępne umiejętności, ponieważ jesteś dobra we wszystkim.

Odpowiedź A)


Pytanie 6 - W końcu jesteś gotowa, aby skontaktować się z rodzinami mieszkającymi w pobliżu. Jak do tego podchodzisz?

A) Przedstawiasz się krótko i starasz się dostosować przekaz do każdego rodzica w oparciu o jego potrzeby.

B) Pobierasz aplikację, ponieważ tylko wiadomości wysyłane z aplikacji są widoczne.

C) Kopiujesz i wklejasz opis profilu w każdej wiadomości.

Odpowiedź A)


Pytanie 7 - Twoja wiadomość została wysłana! Gratulacje, ale rodzina chce się z Tobą spotkać, zanim zaczniesz dla nich pracować!

A) Proponujesz im swoje miejsce na wizytę, bo czujesz się bardziej komfortowo.

B) Ustalasz termin i miejsce na podstawie wzajemnych potrzeb, być może z pomocą plannera spotkań.

C) Proponujesz im miejsce na spotkanie i omówienie zadań związanych z opieką nad dziećmi.

Odpowiedź B)

Quiz dla opiekunki: Jak być dobrą opiekunką


Pytanie 8. Nie wszyscy użytkownicy mogą szukać tego, co jest zawarte w opisie. Niestety, niektórzy ludzie to oszuści. Co byś zrobiła, gdybyś zobaczyła coś podejrzanego?

A) Wysyłasz raport na platformę Babysits, wyjaśniając powód podejrzanego profilu.

B) Wysyłasz SMS-y do wszystkich swoich znajomych, którzy zarejestrują się w Babysits, mówiąc, że użytkownik jest oszustem.

C) Przestajesz odpowiadać na ich wiadomości.

Odpowiedź A)


Pytanie 9. Rodzice cię wybrali, ale chcą rozpocząć opiekę zdalną. Jak byś się przygotowała?

A) Poproś rodziców z wyprzedzeniem o wirtualną rozmowę, aby się poznać, a następnie zapisujesz pomysły na zajęcia, które możesz wykonać zdalnie.

B) Jedyną ważną rzeczą do zrobienia jest upewnienie się, że kamera internetowa działa.

C) Określasz, że wolisz spotkać się osobiście, bo boisz się, że dziecko nie będzie Cię słuchać podczas wirtualnej opieki nad dzieckiem.

Odpowiedź A)


Pytanie 10. Wyobraź sobie, że wirtualnie opiekujesz się dzieckiem. Jesteś naprawdę dobra w grze na pianinie, a rodzice poprosili Cię, abyś pokazała ich dziecku podstawowe lekcje. Jak byś to zrobiła?

A) Wysyłasz samouczek wideo z lekcjami wirtualnego fortepianu, a tymczasem wyjaśniasz, jak to działa.

B) Zachęć dziecko do nowej lekcji i zacznij uczyć podstaw, pozwalając mu patrzeć na ciebie.

C) Zachęć dziecko do nowej lekcji i zacznij uczyć podstaw, umieść kamerę internetową na klawiaturze fortepianu.

Odpowiedź C)


Pytanie 11. Twoje doświadczenie w opiece nad dziećmi z rodziną poszło naprawdę dobrze. Ale teraz już cię nie potrzebują, więc masz zamiar poszukać innej pracy jako opiekunka do dziecka.

A) Pytasz rodzinę o recenzję na platformie, czekając, aż inni rodzice Cię zauważą.

B) Prosisz rodzinę o recenzję na platformie, a także zostawiasz recenzję na ich profilu. Zaktualizujesz również swoje doświadczenie na swoim profilu Babysits i ponownie zaczniesz być aktywna na platformie.

C) Zaczynasz kontaktować się z innymi rodzinami, wspominając w wiadomości, że masz już doświadczenie za pośrednictwem Babysits.

Odpowiedź B)

Quiz dla opiekunki: jak być dobrą opiekunką na Babysits


Gratulacje, quiz dobiegł końca! Sprawdź swój wynik:

poziom opiekunki

  • POCZĄTKUJĄCY: prawdopodobnie niedawno założyłaś profil za pośrednictwem Babysits i nadal nie wiesz, jak to najlepiej go wykorzystać! Ale nie martw się, ponieważ zapewniamy Ci ochronę! Spójrz na jak napisać dobry profil w Babysits ponieważ Twój profil jest Twoją wizytówką i pierwszą szansą, aby zostać zauważonym przez rodziców.
  • ŚREDNI: jesteś w tym całkiem dobra, ale niektóre rzeczy mogą być lepsze. Prawdopodobnie Twój profil jest niesamowity, a także miałaś okazję rozpocząć rozmowę z rodzicami w Twojej okolicy. Ale może wizyta w opiece nad dziećmi nie poszła zgodnie z planem? Czy czułaś się nieswojo podczas pierwszej wirtualnej opieki nad dziećmi? Sprawdź nasze wskazówki dla opiekunek do dzieci, aby jak najlepiej korzystać ze swojego profilu!
  • ZAAWANSOWANY: jesteś profesjonalistką i nie musimy Cię niczego uczyć! Jesteśmy otwarci na sugestie ulepszenia platformy żebyśmy wiedzieli, jak sprawić, by opieka nad dziećmi była jeszcze lepsza!

Zgodnie z naszymi radami, Twoje szanse na znalezienie pracy jako opiekunka są zdecydowanie większe. Jak więc być dobrą opiekunką do dzieci? Aby uzyskać więcej wskazówek na temat platformy Babysits, zapoznaj się z innymi artykułami w naszej kategorii Wskazówek.