Pomoc - weryfikacja tożsamości
Aby Babysits było bezpieczne, wymagamy od wszystkich potwierdzenia tożsamości przed wysłaniem wiadomości.
Dlaczego członkowie proszeni są o weryfikację tożsamości?
Zasługujesz na to, by czuć się pewnie co do tego, kogo spotykasz. Niezależnie od tego, czy jesteś rodzicem szukającym opieki, czy opiekunką do dziecka poszukującą rodzin, weryfikacja tożsamości jest wymagana, zanim użytkownicy będą mogli wysyłać wiadomości lub na nie odpowiadać.
Do weryfikacji tożsamości niezbędny jest wydany przez organ państwowy dokument tożsamości ze zdjęciem, taki jak paszport, dowód osobisty lub prawo jazdy.
Jeśli nie masz państwowego dokumentu tożsamości ze zdjęciem, nie będziesz w stanie dokończyć weryfikacji tożsamości. Spróbuj ponownie, gdy uzyskasz oficjalny dokument tożsamości ze zdjęciem.
Weryfikacja jest zautomatyzowana, a jej negatywny wynik nie jest sprawdzany przez człowieka, chyba że o to poprosisz. Jeśli weryfikacja się nie powiedzie lub uważasz, że jej wynik jest błędny, skontaktuj się z nami za pośrednictwem strony kontaktowej i opisz swoją sytuację. Członek naszego zespołu sprawdzi ją, co może potrwać do 1 tygodnia. O wyniku tej ponownej weryfikacji decyduje człowiek, a nie system.
Co to znaczy, że ktoś zweryfikował swój dowód tożsamości?
Członkowie robią zdjęcia fizycznych dokumentów tożsamości aparatem komputera lub telefonu komórkowego i wysyłają je do Babysits. Używana jest sztuczna inteligencja do oceny autentyczności przedstawionego dokumentu.
Następnie członkowie muszą zrobić selfie. Jest ono wykorzystywane do weryfikacji, czy twarz na dokumencie tożsamości i na selfie się zgadzają.
Na koniec sprawdzamy, czy selfie jest zgodne ze zdjęciem profilowym użytkownika. Porównujemy je również z selfie innych zweryfikowanych użytkowników, aby wykryć zduplikowane konta.
Przechowujemy dane z dokumentu tożsamości, takie jak jego numer i data urodzenia, a także wizerunek twarzy i wzorzec biometryczny twarzy; same zdjęcia dokumentu tożsamości nie są przechowywane po zakończeniu weryfikacji.
Ukończenie tego procesu nie jest równoznaczne z rekomendacją żadnego rodzica ani opiekunki do dziecka i nie zapewnia, że kontakt z nimi będzie bezpieczny. Automatyczne kontrole dokumentów i twarzy można obejść, dlatego weryfikacja nie stanowi gwarancji tożsamości. Zalecamy osobiste sprawdzenie dokumentu tożsamości podczas pierwszego spotkania, a także daty jego ważności i daty urodzenia. Zawsze kieruj się własnym rozsądkiem i postępuj zgodnie z naszymi wskazówkami dotyczącymi bezpieczeństwa.
Czy dodanie państwowego dokumentu tożsamości jest bezpieczne?
Poważnie podchodzimy do ochrony Twoich danych osobowych. Twoje dane są wykorzystywane do weryfikacji tożsamości, zapewnienia bezpieczeństwa platformy i realizacji wypłat. Wdrożyliśmy rygorystyczne środki bezpieczeństwa, aby chronić Twoje dane, w tym szyfrowanie i kontrolę dostępu.
Zdjęcia Twojego dokumentu tożsamości nie są przechowywane po zakończeniu weryfikacji. W większości przypadków weryfikacja jest przetwarzana szybko, ale ręczna kontrola może potrwać do 1 tygodnia.
Możemy gromadzić wizerunek Twojej twarzy, numer dokumentu tożsamości, datę urodzenia, imię, nazwisko, drugie imię, rodzaj dokumentu, kraj wydania dokumentu, obywatelstwo i adres, a także sygnały wskazujące na oszustwo oraz informacje o urządzeniach, które łączą się z naszymi usługami. W celu przeprowadzenia weryfikacji korzystamy z usług naszych dostawców: Mistral, który odczytuje dokument, oraz Amazon Web Services (AWS), który przeprowadza weryfikację twarzy. Obaj dostawcy przetwarzają obrazy w naszym imieniu i nie mogą wykorzystywać ich do żadnych innych celów. Aby wypłacać wynagrodzenie opiekunkom do dzieci, możemy udostępniać identyfikatory opiekunek do dzieci naszemu dostawcy usług płatniczych Stripe ze względu na wymogi regulacyjne i wymagania partnerów finansowych. Nie udostępniamy Twoich danych osobowych żadnym innym podmiotom trzecim, chyba że wymagają tego przepisy prawa.
Po usunięciu konta Twoje dane weryfikacyjne są usuwane z naszych aktywnych systemów w ciągu 6 miesięcy lub później, jeśli Twoje konto zostało zablokowane z powodu naruszenia zasad bezpieczeństwa. Pełne okresy przechowywania danych określa nasza polityka prywatności.